01 februari 2011

De Wildhof in opschudding


Het is herfst op De Wildhof. Daar waar Mandy op haar eigen kamers boven woont en haar ouders nog beneden. Haar zussen en broer zijn allen getrouwd, zij is nog vrijgezel, maar daar zit ze niet mee. Ze heeft het afgelopen jaar nog haar relatie met Jeff verbroken en ook vakantievriend Carl is even terug geweest in haar leven. Voor haar voorlopig geen relatie.

Tijdens een wandeling met een pup ontmoet ze kunstschilder Robin van Doorne. Hij is bezig met het maken van aquarellen en zou er zo graag een paar maken van Mandy met haar hond. Hij nodigt haar uit, om ze te bekijken, in het zomerhuisje, wat hij gehuurd heeft een eindje verderop in het bos.

Tussen hem en Mandy ontstaat vriendschap, maar meer wil ze er nog niet van maken. Dan wordt De Wildhof 's nachts overvallen. Vader en moeder De Wild zijn op vakantie en Mandy vlucht in paniek naar Robin, die haar liefdevol opvangt. Haar eigen hond Rakker hebben ze verwond en hun dure fokteef Samantha blijkt gestolen. Mandy, die geen verplichtingen wil, gaat zelfs uit met Stef, verkoper in de boekwinkel. Want ook met hem is ze goed bevriend.

Uiteraard komt alles op zijn pootjes terecht. Rakker herstelt van zijn verwondingen, Samantha wordt teruggevonden en krijgt op het politiebureau een gezond nest pups. En Robin, die is ook meteen binnen. Hij wordt de nieuwe vriend van Mandy, nadat Stef de aftocht heeft geblazen. Nog voor de Sinterklaas heeft ze al een huwelijksaanzoek van hem te pakken. Vakantievriend Carl heeft, na het mislukken van de relatie met Mandy, ook een andere vrouw gevonden, met wie hij gaat trouwen.

Er komt nog even een jaloerse vriendin voorbij, die het bijna verkeerd laat aflopen, maar uiteraard blaast ook die de aftocht. Einde. Een heel verhaal in niet meer dan een maand of twee. Ja, het kan snel gaan in boekenland. Over het vinden van een huis, over de aarzeling van een nieuwe partner, over eventuele eenzaamheid wordt niet gesproken.

Over de hondenkennel zou Helen Taselaar nog twee deeltjes schrijven. Ze werden echter niet meer geïllustreerd door Herry Behrens. En omdat alle kinderen De Wild inmiddels waren voorzien van een partner, moest ze zich op nieuwe medewerkers beroepen. Ik bezit ook die beide laatste deeltjes, maar ze zijn niet zo leuk als deze eerste zeven. Daarom laat ik het hier maar bij, voor wat De Wildhof betreft.

Geen opmerkingen: