13 mei 2012

Peggy's paardenpension in het nieuws

Peggy, die nog steeds oude en invalide paarden opvangt, is inmiddels getrouwd met de Hollandse Dion Dorland. Ze hebben allebei een zus, die samen bevriend zijn geraakt. Tessa Downing is stewardess geworden en Laura Dorland onderwijzeres. Ze heeft een baan in Amstelveen en daar ook een flat kunnen huren. Hier begint het verhaal. Tessa is als stewardess op weg naar Nederland om daar een paar dagen bij Laura door te gaan brengen. 

In Nederland is Laura uitgenodigd op een feestje van haar vriendin Angelique en Tessa gaat mee. Eerst moet ze de wat al te opdringerige Martin van zich afschudden, maar iets later maakt ze kennis met Ted Rivers. Een Nederlandse huisarts met Amerikaanse ouders. Het klikt meteen tussen Tessa en Ted, maar of het een eenmalige kennismaking is?

Het toeval helpt een handje mee. Tessa krijgt griep, kan niet terug naar Engeland, en Ted, als huisarts komt op visite. Hij blijft komen, ook als dat al lang niet meer nodig is. En na een goede week van veel bezoekjes kan Tessa terug naar Engeland, maar heeft Ted een blijvende indruk achtergelaten. Zullen ze elkaar nu nog terug zien? Ook dat gebeurt, niet veel later, als Ted op weg is naar zijn broer in Londen en Tessa als stewardess op het vliegtuig aantreft. 

Het wordt zomervakantie en Laura komt over naar Engeland. Onderweg naar Laura treft ze een jongeman in een sportauto, die in de berm is geraakt. Het blijkt Philip Thornwood te zijn, de onuitstaanbaar verwende buurjongen van de familie… Peggy en Tessa hebben allebei een hekel aan hem. Het is een nietsnut en een ladykiller. Maar Laura, die zijn voorgeschiedenis niet kent, vindt hem aardig. En dat is wederzijds. Bovendien, nu vader Thornwood, een al op leeftijd zijnde kolonel, longontsteking heeft gekregen, ziet Philip ook wel in, dat het afgelopen moet zijn met het luie leventje. En wie kan hem daar beter bij helpen dan Laura?

Dan gaat alles ineens in een sneltreinvaart. Tessa twijfelde aan haar relatie met Ted, omdat de afstand te groot was. Maar Ted besluit een dokterspraktijk in Engeland over te nemen, zodat hij bij Tessa blijven kan. Een huis is ook al gevonden. Laura heeft na de zomervakantie al wel door dat Philip de ware is en zegt in Nederland prompt baan en flat op. Nee, trouwen wil ze nog niet, maar in Engeland bij Philip komen wonen, doet ze eigenlijk meteen. En dan is er nog de oudste zus Marcia.

Het arrogante fotomodel uit het eerste deel is inmiddels met haar Zweedse fotograaf getrouwd en moeder van een dochtertje geworden. Ze blijkt haar hele carrière er aan te hebben gegeven. Ze wonen in Zweden, maar ook zij komen terug naar Engeland. Zweedse Jon heeft er, net als Nederlands-Amerikaanse Ted schijnbaar geen enkele moeite mee, het land waar ze zijn geboren en getogen vaarwel te zeggen. 

Huizen vallen zo maar uit de lucht, banen zijn in no time gevonden en ook in no time weer opgezegd. Mannen gooien hun hele leven voor je om. En dat nieuws, uit de titel? Dat blijkt een gepensioneerd circuspaard te zijn, dat even in het pension logeert. Het gegeven komt maar heel sporadisch in het verhaal voor. Niet meer dan een verhaal van één kantje tekst.

Dit verhaal van Helen Taselaar onder pseudoniem is uit 1988 en een echt 'krijgen ze elkaar' verhaal. Het speelt zich alweer gedeeltelijk af in Londen, waar al meer hoofdpersonen het geluk vonden. Ditmaal geen rivalen in de vorm van exen. Wel weer een paar die weduwnaar zijn en eventueel hertrouwen. En verder gaat alles in het leven weer erg makkelijk, als de liefde eenmaal om de hoek is komen kijken. Zat het echte leven ook maar zo in elkaar.

Geen opmerkingen: