29 december 2012

Op kamp met manege Picadero

Het moet er maar weer eens van komen, een kamp met de manege. In het verleden heeft vader Van Dalsum het ooit een keer gedaan samen met zoon Joost. Maar toen hadden ze zich slecht voorbereid, en werd het dus een puinhoop. Dit keer gaan ze met een betere voorbereiding op pad.

Behalve Joost, gaan ook Sylvie en Yvonne mee. En Wendy van Dijck - dat was in de jaren tachtig nog gewoon synoniem voor uitsluitend 'verzinsel van de schrijfster' - zal ze vergezellen. Dat is een kleuterleidster. Komende herfst kan ze een baan op een school krijgen, maar tot die tijd helpt ze op de manege.

Er zijn genoeg belangstellenden en er is een geschikte kampeerlokatie gevonden. De Ranch heeft bos, strand, blokhutjes en een speeltuin. Bovendien logeert er op het zelfde moment nog een manege met een stel kinderen. Eigenaar van Het Gouden Hoefijzer is Rex van Oosten. Een knappe man, die het hart van menig jong meisje op kamp al meteen sneller laat kloppen. Maar Wendy past daar voor. Die leeftijd heeft ze gehad. Bovendien is er Vanessa. De collega van Rex.

Aardig is Vanessa niet, en met kinderen omgaan kan ze ook al niet. Ze kijkt alleen maar om naar haar uiterlijk, zelfs een föhn mee op kamp nemen is heel gewoon voor haar. Niemand van Picadero vindt haar een aanwinst. Wendy kan haar hoe langer hoe minder goed uitstaan. Ze is jaloers, zo, als ze nog nooit geweest is. En waarom is ze zo jaloers? Daar komt ze niet meteen achter. Maar het heeft natuurlijk met Rex te maken. Al weet ze dat zelf nog niet. Jij, als lezer wel.

Het is een kamp met paarden en pony's. Dus worden er ritten georganiseerd. Er is een kampvuur met muziek en er is een bonte avond. En omdat het dus de jaren tachtig zijn, worden er op een avond dia's van Picadero vertoond. Er zijn een paar jongens die 's nachts de boel op stelten zetten, de meiden willen niet slapen en er is er een die iets met de paarden uithaalt.

En er is natuurlijk wraak van Vanessa, wanneer die er achter komt, dat Rex en Wendy iets met elkaar hebben gekregen. Viel Rex bij het uitje met Vanessa nog in slaap, bij Wendy gaat het er allemaal heel anders aan toe. Dat was een serieus uitstapje met verstrekkende gevolgen. Vanessa laat het er wederom niet bij zitten verzint een list om ze uit elkaar te krijgen. Iedereen trapt er in en Rex heeft geen idee wat er in een keer is gebeurd.

Ja, en ook hier komt het goed. Ook hier blaast de verliezer na een heftige woordenwisseling de aftocht en ook hier sluiten de geliefden elkaar na afloop in de armen. Als het kamp er op zit, er vriendschappen zijn gesloten en er wederom een man en een iets jongere vrouw elkaar in de armen hebben gesloten. Een knappe vrouw die verre van damesachtig is en een man, die arrogant lijkt maar dat niet blijkt te zijn. Het bekende recept. Op naar een nieuw verhaaltje in deze serie.

Geen opmerkingen: