17 januari 2017

De Wildhof. Wat doen we?

Mandy en Hugo krijgen een aanbod van een Engelse producent van hondenvoer. Hun kennel blijkt zeer geschikt als locatie voor een reclamespot. Het brengt flink wat geld op, en dat kunnen ze goed gebruiken. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor de dierenambulance. Die hebben dringend een nieuwe bus nodig.

Robin, de man van Mandy is binnen een jaar getransformeerd van eenvoudig amateur schilder met een expositie in de lokale bibliotheek naar een succesvol artiest, die mag exposeren in Amerikaanse galerijen. Zus Bonnie heeft in nog kortere tijd een ware metamorfose ondergaan. Geen baan meer buitenshuis, geen gevaarlijke hobby's meer, maar hoogzwanger rustig tuinieren in haar eigen huis. Ze bevalt van een tweeling, halverwege het verhaal.

Vader en moeder De Wild bewonen hun appartement en bemoeien zich niet meer met de kennel. Elke en Josta bevinden zich als huismoeders op de achtergrond. Het Engels productieteam vestigt zich tijdelijk op De Wilhof en producent Terence is duidelijk weg van Mandy. Maar die heeft dus Robin al. En terwijl ze die op het vliegveld afzette, kwam ze ook haar ex Jeff nog tegen. Verwarring alom. Maar gelukkig is Jeff zo weer uit haar gedachten en heeft Terence een vriendin. Een fotomodel, uiteraard.

Sanne van de dierenambulance krijgt een nieuwe collega, Friso. Het is een onuitstaanbare kwast maar jawel, uiteindelijk vinden ze elkaar. Jurriën en Dafne komen terug van vakantie en ze hebben nieuws. Hij heeft haar ten huwelijk gevraagd en zij heeft ja gezegd. Ze kennen elkaar pas een paar maanden echt goed, maar dat is in het grote Taselaar sprookjesland land nog nooit een probleem geweest.

Het leukste tijdsbeeld komt van Ad, de man van Pam. De bekende discjockey heeft een aanbod gekregen van TV2000 om er een muziekprogramma te gaan maken. Ad zegt zijn contract op en tekent bij het commerciële TV2000, dat vervolgens geen toestemming krijgt om uit te gaan zenden. Ad is werkloos. En even is er paniek. Opnieuw huwelijksproblemen. Maar gelukkig is daar Space TV. Die mogen wél gaan uitzenden en Ad krijgt daar een mooi, nieuw aanbod.

Vul voor TV2000 TV10 in en voor Space TV RTL Véronique en je zit weer helemaal in 1989. Het jaar waarin RTL4 tot stand zou komen. De tijd waarin dit deeltje van De Wildhof ongeveer is verschenen. Het zou het laatste worden.

Pam is wel jaloers op Bonnie die nu ook kinderen heeft, maar of ze ze zelf gaat krijgen, komen we als lezer niet meer aan de weet. Mandy en Robin krijgen vast ook nog kinderen. Maar ook dat blijft een vraag. De kennel, later uitgebreid met een hondenpension, van vader en later van broer en jongste zus sluit voorgoed zijn deuren. Hier moeten we het als lezers mee doen. Maar er zijn genoeg verwijzingen naar alle voorgaande delen. Mochten we die nog niet gelezen hebben.

Geen opmerkingen: