17 december 2009

Ineke en Anneke verloofd


O, wat spreekt het toch allemaal voor zich bij de twee vriendinnen annex collega's. Dit derde deel had eigenlijk in een hoofdstuk al verteld kunnen zijn. Om er toch nog een beetje meer verhaal van te maken, verzint Netty Koen-Conrad in dit derde deel uit de Ineke en Anneke reeks er nog een aantal dingen bij, die aan het verhaal niets bijdragen.

Ineke zal met haar pleegbroer Robert trouwen. Dat zat er in deel 1 al aan te komen. Volgens het bekende meisjesboekenroman concept. Hij is al wat ouder en zeker van zijn zaak, maar wacht geduldig tot zij ook zo ver is, voor hij haar vraagt. Ineke heeft gebroken met haar Lex, nu staat een verloving niets meer in de weg. Nou ja, Robert wordt ernstig ziek, eerder ziet Ineke niet voldoende in, dat ze van hem houdt. Hij wordt beter, maar daar is ook Carla Terlaen, een collega van Robert, die zich erg aan hem opdringt.

Anneke moet gewoon trouwen met Pim, een van Ineke's biologische broers. Dat sprak ook al in deel 1 voor zich. Maar dan wordt Paul ten tonele gevoerd. De nieuwe, charmante coupier in de bontzaak, waar beide meisjes werken. Hij vraagt Anneke, maar die wijst hem af. En Ineke vindt hem eigenlijk ook wel leuk... Niet leuk genoeg, vinden ze allebei. Al denken Robert en Pim daar anders over.

Natuurlijk wordt er toch verloofd. Dan is er nog het probleem van huisvesting. Maar ook dat is zo opgelost. Ineke en Anneke trekken bij Anneke's oom in. Die heeft immers een kast van een huis dat later toch van Anneke gaat worden. Bovendien is hij veel op reis. En ten slotte wordt er getrouwd. Allebei in een door moeder Terborg gemaakte trouwjurk.

Of het hier mee voldoende is? Nee. Want er kwam ook nog een deel vier. Wordt vervolgd, dus.

Geen opmerkingen: