03 januari 2010

De wildste van de Wildhof

Het derde deel in de serie gaat over Bonnie, de derde dochter in huize De Wild. Ze heeft twee oudere zussen, die allebei getrouwd zijn en part time op de kennel werken. Ook haar oudere broer werkt er, maar dan fulltime. De beide jongere zussen zitten nog op school. Zelf houdt ze ook erg van honden, maar er zijn meer dingen die haar bezig houden.

Ongewone dingen, voor een meisje. Bonnie is garagemonteur. En samen met haar collega's Nico, Jan Jaap en Bertus lid van de Suzuki jeep club. Zelf rijdt ze ook zo'n jeep. En verder doet ze mee aan de achteruit rij races, net als haar collega's. Ze hebben eigenlijk allemaal wel een oogje op haar, maar Bonnie moet niets van ze hebben. Ze zijn aardig, maar meer ook niet.

Nee, dan Edwin van Haeften. Zoon van een directeur, die met zijn vader en oma op een vervallen landgoed komt wonen, in het dorp. Ze verbouwen het tot iets prachtigs. Edwin heeft alles wat zijn hartje begeert, maar aan liefde is hij veel te kort gekomen. Gelukkig is daar Bonnie en het hartelijke gezin van de familie De Wild. Het klikt meteen.

Pa Van Haaften moet niets hebben van die wilde meid. Gelukkig blijkt Bonnie een mooie vrouw om te zien en kan ze ook nog goed koken. Daarmee redt ze het zakendinertje van haar schoonvader. En wanneer ze dan nog een ongeluk krijgt en haar Suzuki aan puin rijdt, vindt vader Van Haaften de perfecte oplossing voor zijn schoondochter: een nieuwe jeep als zoenoffer.

Is alles dan in orde? Bijna. Want Edwin denkt dat Bonnie zich heeft laten omkopen en wordt razend. Hij zoekt en vindt ruzie. Door bemiddeling van zus Josta komt alles ten slotte toch nog goed. En is er een bruggetje gelegd, naar het volgende deel, bovendien. Want broer Hugo is verliefd geworden. Op een zangeres van een band. En laat die zangeres nu net degene zijn, die Bonnie's ongeluk ziet gebeuren en haar thuisbrengt, bovendien...

Geen opmerkingen: