19 februari 2010

Welkom op De Wildhof


De familie De Wild bestaat uit vijf zussen en een broer. Nu de drie oudste zussen aan de man zijn gekomen, wordt het voor de broer ook tijd, dat hij een vriendin krijgt. Hugo is van de zes kinderen de oudste en intussen zo halfweg de twintig. Voor Helen Taselaar de ideale leeftijd van een man. Bijna alle mannen die in haar verhalen figureren en die de toekomstig echtgenoot worden, zijn zo oud.

Maar het zijn meisjesboeken, die ze schrijft. En meisjes willen verhalen over meisjes lezen. Meisjes die aan een man komen. Meisjes die beroemd zijn. Een combinatie van allebei is natuurlijk helemaal goed voor de verkoop. Hugo de Wild is een man. Dat wordt heel origineel opgelost, door het verhaal vanuit het perspectief van het meisje te vertellen. In dit geval Carola de Jager, de toekomstig schoonzus van de kennelfamilie. Zangeres van de band Red Tulips, die op het punt staat om door te breken.

Ze breken door en niet zo'n beetje, maar helemaal. Ze krijgen heel Nederland aan hun voeten en zelfs in Duitsland hebben ze succes. Carola vindt het heerlijk, maar Hugo denkt er anders over. Die vindt dat ze kiezen moet, tussen de band en hem. Ze kiest voor het eerste. Daarop maakt Hugo de verkering uit. Zijn zussen, die Carola al helemaal in hun midden hadden opgenomen, nemen hem dat niet in dank af. En wanneer Hugo enige maanden later een ander meisje meeneemt naar huis, zijn ze ronduit vijandig naar haar.

Carola boekt weliswaar succes, maar kan Hugo niet vergeten. Op de avances van haar manager Patrick gaat ze daarom niet in. En wanneer ze dankzij haar optreden oververmoeid een zware longontsteking oploopt, hangt ze haar microfoon in de wilgen. Met de familie De Wild heeft ze altijd contact gehouden. En terugkomen bij Hugo blijkt niet zo heel erg moeilijk. Die houdt immers ook nog van haar. Hij mag dan wel een ander meisje hebben, die relatie is zo beeïndigd.

Zijn we er dan? Nog niet helemaal. Want het moet natuurlijk wel voor iedereen goed aflopen. De zussen, die zo kwaad zijn geweest op het even vriendinnetje van Hugo besluiten een paar weken naderhand om met haar te gaan praten. En daar treffen ze haar met een nieuwe man aan. Of dat wat wordt? Vast wel. Hij keek haar zo verliefd aan...

Geen opmerkingen: