06 juni 2010

Veranderingen op De WildhofHet is het laatste weekend van de grote vakantie. Mandy de Wild, de jongste uit het gezin, is bezig haar kamer op te ruimen. Maandag start ze met haar werk op de hondenkennel van haar vader. Haar broer Hugo werkt er ook, net als haar zus Josta. Maar die doet het nog maar part time, omdat ze ook nog een huishouden thuis heeft. En Elke, de oudste zus, is met het werk op de kennel gestopt. Die is intussen moeder van een dochtertje: Kiki.

Zus Bonnie is getrouwd en zus Pam heeft plannen in die richting. Ook broer Hugo is intussen getrouwd. Mandy is de enige vrijgezel in de familie. Ze heeft een hobby in het schrijven van gedichten. Maar niemand mag ze lezen en bij het opruimen van haar kamer besluit ze ze allemaal op te ruimen. Pam onderschept een schrift, typt een paar gedichten over en stuurt ze naar de uitgever. Die prompt enthousiast reageert.

Mandy is eerst nog een beetje onwillig om de brutale actie van haar zus Pam. Ze besluit meer werk op te sturen en haar eerste bundel wordt uitgegeven. Bij dezelfde uitgever als haar grote voorbeeld, Jeff Lamont. Deze man blijkt helemaal nog niet zo oud te zijn, als Mandy denkt. Ze ontmoet hem op een signeersessie, maar het wordt geen prettige kennismaking.

Later zien ze elkaar nog geregeld terug. Eerst vindt Jeff haar gouden vulpen, die hij persoonlijk komt terugbrengen. En later ontmoeten ze elkaar opnieuw. In Engeland, waar Mandy met Josta bij haar schoonzus logeert. Trudy Dorning is intussen ook schrijfster geworden en geeft een feestje, waar Jeff ook verschijnt.

Mandy vindt hem nog altijd verwaand, maar hij wil het goed met haar maken. Zeer goed. Tijdens een etentje bij de Italiaan gaat ze hem steeds aardiger vinden. En na nog een paar misverstanden en een gevoelig verhaal, gaat ze definitief voor hem door de knieƫn. Ook Mandy is voorzien. En meer dan dat. De Wildhof wordt verbouwd en Mandy gaat de bovenetage bewonen. Samen met Jeff. Alle De Wildjes hadden hun bestemming gevonden, zo eindigt dit verhaal. Allemaal?

Misschien was het de bedoeling van Helen Taselaar om het bij deze zes delen Wildhof te laten. Maar ze heeft het niet gedaan. Misschien op verzoek van haar uitgever, die niet graag een goed verkopende serie zag eindigen. Wordt vervolgd, dus toch.

Geen opmerkingen: